Menú > Catàleg d'activitats - CFGS > Detall activitat
Depuradora i Casa de les Aigües de Montcada i Reixac

Visita combinada a dos equipaments relacionats amb l'aprovisionament d'aigua potable a la població: un de modern, la depuradora del Besòs, i un altre del segle XIX, la Casa de les Aigües, una central d'extracció i bombeig d'aigua, a més d'un exemple rellevant de patrimoni modernista i industrial català.

DESTINATARIS
Alumnes de cicle superior de primària, ESO, batxillerat i cicles formatius.

OBJECTIUS
Valorar l’aigua del curs del riu com a font de recursos diversos: abastiment, energia, etc.
Observar i analitzar el patrimoni cultural i natural, tot fomentant-ne el respecte.
Conscienciar sobre el valor que té l’aigua.
Donar a conèixer el modernisme de fora de la ciutat de Barcelona.
Exposar els canvis que suposà la “revolució de l’aigua” dins del context general de la Revolució Industrial (canvis tecnològics, ideològics i socials).

PROGRAMA
L'activitat es divideix en dues sessions:

Primera sessió:
A la depuradora del Besòs, a Montcada i Reixac, s'analitzarà el cicle de l’aigua, s'observaran els canvis d’estat de l’aigua, alhora que s'explicarà el procés de depuració.

Segona sessió:
A la Casa de les Aigües, es tractarà el paper fonamental de l'aigua per al desenvolupament del municipi, per posar en valor la importància de la gestió sostenible dels recursos hídrics; i a partir d'unes màquines de vapor úniques a Catalunya es reflexionarà sobre les diferents fonts d’energia i reflexió sobre el seu ús racional.

CARACTERÍSTIQUES
La durada de l'activitat és de 3 hores. Serà dinamitzada per un expert i els trasllats es faran a peu. Si el grup s'ha desplaçat fins a Montcada i Reixac amb autocar, el trasllat entre depuradora i Casa de les Aigües també es pot fer amb autocar.
Si cal contractar transport, serà a càrrec del centre escolar.
Activitat gratuïta.

MATERIAL
Vídeo, fulletó, dossier didàctic, presentació audiovisual, full de valoració, maquetes, fotos, plànols i làmines històriques, attrezzo divers.

INSCRIPCIONS
Les activitats que es realitzin en espais interiors, estaran subjectes a les mesures preventives vigents a les instal·lacions.
Àrea Metropolitana de Barcelona
Tel. 93 238 93 51 / reserves.pmes@amb.cat

TERMINI D'INSCRIPCIÓ
Durant tot el curs escolar.
Ajuntament de Montcada i Reixac