Menú > Catàleg d'activitats - 2n Cicle ESO > Detall activitat
Buenas noches Ouma

DESTINATARIS
Alumnes de primer i segon cicle d'ESO.

TEMÀTICA
Educació en valors.
Fomentar la cultura de la pau.

OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE
En aquest taller es treballen els següents ODS: ODS1 (fi de la pobresa), ODS2 (fam zero), ODS3 (salut i benestar), ODS4 (educació de qualitat), ODS10 (reducció de les desigualtats), ODS16 (pau, justícia i institucions sòlides).

OBJECTIUS
Fomentar la solidaritat i conèixer els DDHH dels nens/es, així con la seva vulneració en situacions de conflicte armat.

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT
Sinopsi: Treballarem a l'aula el documental Buenas noches, Ouma, del director Fernando Léon de Aranoa, que tracta la dramàtica situació de milers de nens a Uganda davant la problemàtica de la guerra i la seva lluita per no convertir-se en nens soldat.

S’inicia l’activitat amb una breu introducció per situar als espectadors sobre el contingut de l'activitat i la situació on es desenvolupa.

Seguidament, es projecta una part del documental seguint uns paràmetres adaptats adequadament a cada grup d’assistents. La projecció es realitzarà de forma ininterrompuda si es considera que podrà ser assimilada sense problema o bé es seleccionaran les escenes en les que es cregui convenient aturar-se per aclarir conceptes o aprofundir en les problemàtiques.

Després del visionat de la pel·lícula es realitzaran dinàmiques de grup adaptades a les franges d'edat i al contingut de la pel·lícula. L'objectiu d’aquestes dinàmiques és poder treballar les qüestions claus que es desenvolupen a la pel·lícula relacionades amb la pau, el desenvolupament i els drets humans i ajudar a reflexionar i a incorporar el que han vist amb activitats significatives i vivencials. S'utilitzaran recursos diversos com fitxes, jocs de rol, gravacions, etc.

L'acció finalitzarà amb un debat que permetrà conèixer el punt de vista i l'opinió dels participants, i oferir la possibilitat d'aclarir tots els dubtes que sorgeixen del tema que ens ocupa i de la pel·lícula que han vist.
Finalment, es reflexionarà a nivell micro sobre les possibilitats que cadascú té per poder propiciar el diàleg, la pau i la noviolència al seu entorn més proper.

Aquesta activitat es pot fer presencial i on-line.

MATERIAL
Aula espaiosa, ordinador i projector.

DURADA
1 hora i 30 minuts.

CALENDARI
Durant tot el curs escolar.

ORGANITZA
Regidoria de Ciutadania, àmbit de Cooperació i Solidaritat, a través de l’entitat Eirene.

TERMINI D'INSCRIPCIÓ
Abans del 8 d'octubre de 2021.

Per motius de gestió, es podran atendre un màxim de comandes. En cas que aquest màxim sigui superat pel nombre sol·licituds, aquestes s'atendran per ordre d'inscripció.

Ajuntament de Montcada i Reixac