Menú > Catàleg d'activitats - Cicle superior > Detall activitat
Especial 8 de març: El meu pare és mestressa de casa (Corresponsabilitat)

DESTINATARIS
Alumnat de cicle superior de Primària. Per treballar-hi al voltant del mes de març.

OBJECTIUS
Promoure la igualtat entre nens i nenes i viure la diversitat amb normalitat i respecte.
Qüestionar els infants sobre els estereotips de gènere i clixés que dificulten l’expressió de les seves idees, sentiment i emocions, limitant la seva llibertat com a infants i com a persones.
Fomentar la corresponsabilitat a casa.
Presentar models diversos de famílies per tal per tal d'ajudar-los a comprendre i viure la diversitat amb normalitat.

DESCRIPCIÓ
A través de la narració d'un conte, del debat i del taller posterior es treballaran els estereotips de gènere, la igualtat de gènere i la corresponsabilitat.

METODOLOGIA
Es faran servir diverses metodologies:
 • Narració del conte: La protagonista del conte, en primera persona de forma teatralitzada, explica que el seu pare és mestressa de casa.
 • Reflexions sobre el conte: Un cop explicat el conte es comenta si els ha agradat, què han trobat més divertit. Perquè creuen que alguns companys de la protagonista s'enriuen de que el seu pare sigui mestressa de casa? Com ho viu la protagonista? I el seu pare, està content de fer aquesta feina? S'introdueix una reflexió sobre: Qui els cuida? Qui els porta a la pediatra? Qui creuen que dedica més hores a la cura de la llar i la família a casa seva? Si algú de la classe té un pare “mestressa” de casa: Quina feina fa? Quines feines de casa fan els nens i nenes de la classe?...
 • Taller “Qui fa què a casa?” Utilitzant objectes relacionats amb les feines de la casa es demana a cada infant d'agafar-ne un, explicar què és, per a què serveix i qui acostuma a fer-ho servir a casa. Es parla de cada feina, si requereixen de coneixements o habilitats especials per a fer-les, si són divertides o avorrides, i si només les fa servir un dels membres de la família... Es comenta perquè creuen que és així?
 • Opcionalment, depenent del temps, es pot fer un gràfic amb una columna vertical de les diferents tasques relacionades amb les feines de casa i la cura dels fills i les persones grans. En la línia horitzontal es posa qui fa aquestes feines: pare, mare, avi, avia, germans més grans, l’alumne mateix/a.
 • Reflexió: En general a l’Estat Espanyol les dones fan 3 hores i 7 minuts més al dia de feina a casa que els homes. Perquè?. Són importants i necessàries aquestes feines? Els han ensenyat a fer-les des de petits? Què els semblaria tenir un pare mestressa de casa? Pensen que aprendre a fer les feines de casa des de petits és útil o no? Perquè?.
 • S'acaba la sessió demanant als infants que pensin en una feina que no saben fer i que creuen que necessitaran fer quan siguin més grans i no visquin amb el pare i la mare, i que els demanin que els hi ensenyin a fer. També que preguntin al pare, donat el cas, perquè ell no fa feines de la casa i en canvi també menja, embruta, etc.

  Es donaran recursos per a seguir treballant el tema.

  DURADA
  1 sessió de 2 hores.

  CALENDARI
  De gener a juny de 2023.

  ORGANITZA
  Regidoria Igualtat, feminismes i LGTBI.
  Activitat gestionada per Irènia.

  TERMINI D'INSCRIPCIÓ
  Fins al 7 d'octubre de 2022.

  Per motius de gestió, es podran atendre un màxim de comandes. En cas que aquest màxim sigui superat pel nombre sol·licituds, aquestes s'atendran per ordre d'inscripció.
  Activitat presencial o virtual en funció de les mesures de seguretat per la COVID-19 vigents en cada moment.

Ajuntament de Montcada i Reixac