Menú > Catàleg d'activitats - Cicle superior > Detall activitat
L'Artur i la Clementina. Prevenció de relacions abusives.

DESTINATARIS
Alumnat de 5è de primària

OBJECTIUS
Prevenir les relacions desiguals i les dinàmiques d'abús o menyspreu en les relacions afectives.
Detectar estereotips de gènere, actituds masclistes i sexistes interioritzades.
Promoure relacions lliures de violències.

DESCRIPCIÓ
A través d'un conte teatralitzat es treballaràn dinàmiques abusives en el marc de les relacions afectives utilitzant preguntes de reflexió i debat conjunt.

METODOLOGIA
Es faran servir diverses metodologies:
Presentació:
La Clementina, una tortuga femella (de drap) protagonitza el conte, en ell es narra què li va passar després d’enamorar-se i casar-se amb l’Artur.
Reflexions:
En què somniava la Clementina quan va es va enamorar de l’Artur? Els seus somnis es van complir? Qui dels dos va decidir qui aniria a buscar menjar i qui es quedaria esperant-lo?. La Clementina estava feliç amb aquesta vida? Se sentia escoltada, valorada i respectada?
Debat:
Penseu què el cas de la Clementina i l’Artur podria passar entre humans? Què ens ensenya aquest conte? L'Artur menystenia les idees de la Clementina o les valorava? És important poder expressar les teves idees i sentiments? Per què? A casa us demanen com us sentiu? La mare li pregunta al pare com se sent?. I el pare a la mare?
Per acabar es parla de les coses que es poden fer si ens trobem en una situació de maltractament psicològic com el de la Clementina.

DURADA
1 sessió de 2 hores.
Cal que el professorat tingui en compte que aquest taller pot destapar situacions delicades quan l'alumnat reflexiona sobre les seva pròpia família.

CALENDARI
De gener a juny de 2023.

ORGANITZA
Regidoria d'Igualtat, feminismes i LGTBI.
Activitat gestionada per Irènia.

TERMINI D'INSCRIPCIÓ
Fins al 7 d'octubre de 2022.

Per motius de gestió, es podran atendre un màxim de comandes. En cas que aquest màxim sigui superat pel nombre sol·licituds, aquestes s'atendran per ordre d'inscripció.
Activitat presencial o virtual en funció de les mesures de seguretat per la COVID-19 vigents en cada moment.
Ajuntament de Montcada i Reixac