Menú > Catàleg d'activitats - PFI-PTT > Detall activitat
Teatre interactiu “1000 Likes”

DESTINATARIS
Alumnes d'ESO, Batxillerat, CFGM, CFGS, Escola d'adults i PFI-PTT.

OBJECTIUS
  • Crear un debat reflexiu sobre els usos de les pantalles i l’assetjament virtual.
  • Donar feedback (reconeixement positiu o negatiu) als espais virtuals creats pels personatges. Això permetrà tenir un debat sobre usos de les TIC.
  • Col·laborar o aturar l’assetjament (passant el missatge, posant més llenya al foc, aturant el missatge, etc.). Això permetrà tenir un debat sobre l’assetjament virtual.
  • Donar l’opinió a l’hora de decidir quina escena treballar.

PROGRAMA
És un espectacle teatral interactiu dirigit per la companyia NUS, es presenta un cas de ciberassetjament escolar on les TIC acaben invisibilitzant la violència.
És un espectacle de Teatre fòrum, en el que es presenta un cas de ciberassetjament escolar, patit per la protagonista principal. La llei del silenci es fa present al llarg de tot el curs: Els companys passen o tenen por de parlar, el professorat i la institució escolar minimitzen la problemàtica, a casa una cosa així és inimaginable...i les TIC invisibilitzen la violència. Davant això, la protagonista no només no troba ajuda sinó que a més se li retreu estar tot el dia enganxada al mòbil i a l'ordinador. Aquesta actitud de negació de l'ús de les TIC en el procés relacional i d'aprenentatge, contraresta amb la possibilitat de remar a favor dels canvis que ja s'estan donant, per prevenir i actuar davant la violència escolar.

CARACTERÍSTIQUES
L'obra de teatre té una durada de 2 h. a l'Auditori de Montcada.
El dia de la sessió, es passarà una enquesta als i les joves sobre el seu coneixement de les noves tecnologies, per conèixer una mica més els usos que en fan i la seva valoració de l'activitat. Aquestes ens ajuden a saber si l'activitat ha funcionat i conèixer una mica més la relació entre joves i TIC, per les nostres recerques d'investigació.

MATERIAL
Es demanarà als alumnes que facin ús del seu telèfon mòbil personal, si en tenen.

CALENDARI
Cal acabar de definir la data concreta, però serà al mes de novembre del 2021. Es faran dos sessions al mateix dia pel matí (de 9h a 11h o de 11:30 13:30h). A l’Auditori Municipal de Montcada i Reixac.

ORGANITZA
Pla Local en Drogues i Pantalles i Servei PASSA (Punt Assessorament en Salut). Serveis Socials
C/ Major, 32 Montcada i Reixac
Per a qualsevol consulta: telèfon 633 33 47 53/93 575 34 30, de dilluns a divendres, de 9 a 14h
passa@montcada.org
mfont@montcada.org

TERMINI D'INSCRIPCIÓ
Inscripció oberta fins l'1 de novembre. Encara que preferiblement abans, ja que l'aforament és limitat.

Ajuntament de Montcada i Reixac