Menú > Catàleg d'activitats - PFI-PTT > Detall activitat
Discrimina-ci-ó-no??

DESTINATARIS
Alumnes de primer cicle d'ESO, PFI-PTT i escola d'adults.

TEMÀTICA
Educació en valors.
Fomentar la cultura del respecte.

OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE
En aquest taller es treballen els següents ODS: ODS4 (educació de qualitat), ODS5 (igualtat de gènere), ODS10 (reducció de les desigualtats), ODS16 (pau, justícia i institucions sòlides).

OBJECTIUS
Debatre el principi de la no discriminació.

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT
Situem l’alumnat davant una situació normalitzada, una prova de coneixements, que es realitzarà en nivells clarament diferenciats. El nivell que li correspon a cada estudiant dependrà d’una variable que ells poden triar, com ara el lloc on viuen. Quan es posa en comú el resultat s’adonen de què han patit una discriminació per un aspecte de la seva vida que no poden triar.

A partir d’aquí aprofundim en una pràctica conjunta de reflexió sobre conceptes vinculats a la idea genèrica el principi de discriminació: xenofòbia, racisme, igualtat, tolerància , justícia, respecte, etc.

Aprofitant que la situació generada, el model de discriminació que hem generat els hi ha generat sentiments. Canalitzarem els seus propis sentiments per conduir el debat cap a una actitud de no discriminació, reflexionant en les diferents i múltiples vessants de la discriminació; per gènere, per edat, per constitució, per procedència, etc.

MATERIAL
Aula espaiosa.

DURADA
1 hora i 30 minuts.

CALENDARI
Durant tot el curs escolar.

ORGANITZA
Regidoria de Ciutadania, àmbit de Cooperació i Solidaritat, a través de l’entitat Creu Roja.

TERMINI D'INSCRIPCIÓ
Abans del 8 d'octubre de 2021.

Per motius de gestió, es podran atendre un màxim de comandes. En cas que aquest màxim sigui superat pel nombre sol·licituds, aquestes s'atendran per ordre d'inscripció.

Ajuntament de Montcada i Reixac