Menú > Catàleg d'activitats - Educació infantil > Detall activitat
Dues tortugues i un barret


DESTINATARIS
Alumnat d'educació infantil, 1r i 2n de primària.

OBJECTIUS
  • Fomentar la gestió positiva del conflicte.
  • Potenciar els valors de convivència i respecte dels infants a l’escola i a la vida quotidiana.
  • Contribuir a l’autoestima dels infants.
  • Treballar valors, sobretot el respecte, tolerància i la solidaritat.
  • Ser capaç d’expressar les emocions.
  • Potenciar la imaginació a través del conte i el joc.
  • Proposar el joc com a eina de canvi i transformació.


DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT
Se sap que la Pallassa Trafàlgar sempre fa grans viatges, potser no molt llargs però grans segur. I se li omplen les butxaques d’històries que li agrada explicar i escampar arreu, com aquella d’un barret que semblava que portaria problemes... Dues tortugues troben un barret. Els queda molt bé a totes dues. Però només n’hi ha un, i elles són dues. No podien creure que aquell cop de sort les posés de tant mal humor. Cada una d’elles ja s’imaginava lluint el barret en viatges meravellosos... Però elles són dues i de barret només n’hi ha un. El conflicte està servit i sembla que les dues tortugues s’han enamorat d’un mateix barret. Com acaba l’entrebanc, és el que la “Trafi” descobrirà amb els infants que observin bé la història. Potser acabarà començant una altra història? O potser amb un cop de vent el barret vola...
Aquest conte ens servirà per poder observar conflictes i posar-hi paraules, trobant solucions o traient ferro a moments que ens desborden les emocions.

METODOLOGIA
Hi ha una primera part on la Pallassa es presenta i escenifica el conte amb la participació dels infants. Seguidament hi haurà el moment de posada en comú de què s’ha entès del conte, reflexionant. Joc de les paraules boniques: els infants buscaran què no els agrada i què els fa enfadar amb les seves paraules, per poder donar-li la volta i transformar-ho.

DURADA
1 hora o 1,30 hores.

CALENDARI
Durant tot el curs escolar

ORGANITZA
Regidoria de Ciutadania, àmbit de Cooperació i Solidaritat, a través de l'entitat Irènia, Jocs de Pau.

TERMINI D'INSCRIPCIÓ
Abans del 7 d'octubre de 2022.

Per motius de gestió, es podran atendre un màxim de comandes. En cas que aquest màxim sigui superat pel nombre sol·licituds, aquestes s'atendran per ordre d'inscripció.
Ajuntament de Montcada i Reixac