Menú > Catàleg d'activitats - CFGM > Detall activitat
Què hi ha darrere dels mòbils? - Electrònica


DESTINATARIS
Alumnat de segon cicle de secundària, batxillerat i cicles formatius.

OBJECTIUS
Facilitar a l'alumnat dades per a la reflexió sobre les diverses causes generadores de pobresa i desigualtat.
Desenvolupar l'anàlisi crítica per part de l'alumnat.
Donar a conèixer la cadena de producció de l'electrònica, especialment de telèfons mòbils i ordinadors portàtils, i la vulneració dels drets humans i laborals que es cometen en aquest procés.

DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT
El taller proposa conduir l'alumnat a la reflexió sobre les diferents fases de producció per les quals passa un producte electrònic -concretament un telèfon mòbil- abans d'arribar a les nostres mans: extracció de la matèria prima (coltan) a la República Democràtica del Congo, disseny i tècniques de consum massiu, vulneració dels drets a les fàbriques, etc. A través d'una dinàmica de grup, es treballa amb targetons on es descriuen característiques de cada fase que l'alumnat ha d'ordenar i ubicar a la fase que considera adequada. El taller finalitza amb el visionat i posterior reflexió i debat d'algun d'aquests curtmetratges: Llamada de atención! Consumismo y obsolescencia programada, Story of stuff (La historia de las cosas) o Obsolescencia programada, comprar tirar comprar.

ITINERARI
Els conceptes relacionats amb el comerç just i l'economia social i solidària es treballen durant la primària a l'activitat "Llavors al vent" de cicle superior i al primer cicle de secundària a "La traçabilitat impossible".

MATERIAL
El material és aportat per l’entitat que realitza el taller.

DURADA
D'1,30 a 2 hores.

CALENDARI
Maig i juny de 2020, coincidint amb la proximitat de la celebració del Dia Mundial del Comerç Just. To ti que es pot fer al llarg de l'any.

ORGANITZA
Regidoria de Ciutadania, àmbit de Cooperació i Solidaritat, a través de l’entitat Setem Catalunya.

TERMINI D'INSCRIPCIÓ
Abans del 4 d'octubre de 2019.

Per motius de gestió, es podran atendre un màxim de comandes. En cas que aquest màxim sigui superat pel nombre sol·licituds, aquestes s'atendran per ordre d'inscripció.
Ajuntament de Montcada i Reixac