Menú > Catàleg d'activitats - CFGM > Detall activitat
Taller: Que no et posin de mal rumor

DESTINATARIS
Alumnes d'ESO a partir de 2n, batxillerat i cicles formatius.

OBJECTIUS
Fer dubtar i reflexionar sobre els rumors existents entorn de la diversitat.

PROGRAMA
Els continguts que es tractaran seran el següents:
• Extreure sentit d’una imatge no és senzill si desconeixes el context. Els prejudicis i estereotips acaben omplint els buits i construint una història que moltes vegades s’allunya de la realitat.
• La nostra percepció de la realitat sempre és més receptiva a les informacions que reforcen les creences assumides. Veiem el que volem veure o el que hem après a veure, mentre que les realitats que no s’ajusten passen desapercebudes amb molta més facilitat.
• Per què ens els creiem? Per què, tot i tenir informacions que ho contradiuen, continuem creient-los? Quina influència tenen els altres en l’assumpció i propagació dels rumors?
• Quines informacions tenim o podem aconseguir per desmuntar els rumors al voltant de la diversitat? Som capaços d’escoltar aquestes informacions?.

CARACTERÍSTIQUES
L'activitat comença amb imatges i la construcció d'històries a partir d’aquestes imatges. Però quina és la realitat que s'amaga darrera d’aquestes imatges? S'acosta al que havíem pensat en un primer moment?
Posteriorment, els materials audiovisuals ens ajudaran a conèixer què són i com es propaguen els rumors. El joc de la ruleta del rumor ens permetrà posar sobre la taula els principals rumors existents sobre la diversitat al nostre entorn. Preguntes, informacions, arguments i reflexions col·lectives seran la clau per reflexionar sobre la veracitat o no d’aquestes històries.
Aquesta activitat està inspirada en una campanya de sensibilització que el Cabildo de Tenerife va posar en pràctica al voltant del mercat de La Laguna. (https://www.facebook.com/tenerifeantirrumores).

DURADA
L’activitat té una durada d'1 hora 30 minuts.

CALENDARI
Setembre a desembre de 2019.

ORGANITZA
Regidoria de Serveis Socials i Polítiques d’Inclusió. Servei d’Acció Comunitària.

TERMINI D'INSCRIPCIÓ
S'admetran sol·licituds fins al 4 d'octubre de 2019.

Per motius de gestió, es podran atendre un màxim de comandes, en cas que aquest màxim sigui superat pel nombre d'inscripcions es crearà una llista d'espera.
Ajuntament de Montcada i Reixac