Menú > Catàleg d'activitats - Batxillerat > Detall activitat
Mines antipersona: l'amenaça silenciosa


DESTINATARIS
Alumnes d'ESO i batxillerat.

TEMÀTICA
Educació en valors.
Fomentar la cultura de la pau.

OBJECTIUS
Relacionar i reflexionar de manera crítica i activa entorn de la problemàtica i les conseqüències de les mines antipersonal i les bombes de dispersió.
Potenciar el compromís i les actuacions que promouen una cultura de la pau i els valors democràtics i solidaris.

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT
Les mines antipersonal (MAP) i les municions sense esclatar (MUSE: bombes de dispersió) són una amenaça directa a les condicions de pau que actualment afecta prop de 80 països i zones. Ho són durant el conflicte (les MAP són il·legals segons el dret internacional humanitari), però també, i principalment, ho són quan les hostilitats han acabat, perquè no fan possible que es compleixin les condicions mínimes necessàries per gaudir de la pau. La seva utilització i els seus efectes provoquen evidents violacions del dret humanitari i dels drets humans, entre els quals, el més bàsic: el dret a la vida.

En primer lloc es copsa el coneixement que els joves tenen del tema i es fa una pluja sobre el concepte de pau i es guarda per poder contrastar més endavant amb les condicions en les que viuen els països minats.

En segon lloc es fa una explicació visual i participativa de la problemàtica de les mines antipersonal i les bombes de dispersió. Aquesta presentació inclou mapes i elements per promoure el debat i la reflexió entorn a les conseqüències que aquestes armes tenen sobre la població civil i de les possibles solucions.

Per finalitzar es fa el visionat onze videoclips filmats per diversos dibuixants i artistes gràfics de prestigi permet fer el recull d’accions quotidianes que l’alumnat pot fer per promoure la cultura de pau.

MATERIAL
Aula espaiosa, ordinador i projector.

DURADA
1 hora i 30 minuts.

CALENDARI
Durant tot el curs escolar.

ORGANITZA
Regidoria de Ciutadania, àmbit de Cooperació i Solidaritat, a través de l’entitat Eirene.

TERMINI D'INSCRIPCIÓ
Abans del 4 d'octubre de 2019.

Per motius de gestió, es podran atendre un màxim de comandes. En cas que aquest màxim sigui superat pel nombre sol·licituds, aquestes s'atendran per ordre d'inscripció.

Ajuntament de Montcada i Reixac