Menú > Catàleg d'activitats - 1r Cicle ESO > Detall activitat
La traçabilitat impossible


DESTINATARIS
Alumnat de 1r i 2n d'ESO.

OBJECTIUS
Facilitar a l’alumnat dades per a la reflexió sobre les diverses causes generadores de pobresa i desigualtat.
Donar a conèixer la cadena de producció del tèxtil i la vulneració de drets laborals que es comenten.
Desenvolupar la capacitat d’anàlisi crítica de l’alumnat.

DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT
El taller proposa conduir l’alumnat a la reflexió sobre les cadenes de producció de diferents productes i a analitzar la complexitat d’algun d’aquests a través de l’anàlisi de fotogrames realitzats durant les diferents fases de producció d’una samarreta. L’alumnat també pot situar en un mapa del món les etiquetes de la roba que porten per visualitzar la problemàtica de les deslocalitzacions en la indústria del tèxtil i reflexionar sobre les implicacions d’aquest fenomen. L’activitat finalitza amb el visionat i posterior reflexió i debat del curt Curtmetratge 38.

ITINERARI
Es recomana donar continuïtat al treball d’aquest taller amb l’activitat “Què hi ha darrere dels mòbils?" relacionada amb l’electrònica, per tal de seguir promovent un esperit crític davant les pràctiques de producció i consum ordinàries i acostar a l’alumnat els beneficis del comerç just i l’economia social i solidària, planificada pel segon cicle de secundària, batxillerat o cicles formatius.

MATERIAL
El material és aportat per l’entitat que realitza el taller.

DURADA
D'1 a 1,30 hores.

CALENDARI
Maig i juny de 2020, coincidint amb la proximitat de la celebració del Dia Mundial del Comerç Just. Tot i que es pot realitzar durant l'any.

ORGANITZA
Regidoria de Ciutadania, àmbit de Cooperació i Solidaritat, a través de l’entitat Setem Catalunya.

TERMINI D'INSCRIPCIÓ
Abans del 4 d'octubre de 2019.

Per motius de gestió, es podran atendre un màxim de comandes. En cas que aquest màxim sigui superat pel nombre sol·licituds, aquestes s'atendran per ordre d'inscripció.
Ajuntament de Montcada i Reixac