Menú > Catàleg d'activitats - Cicle superior > Detall activitat
Teatre per a la convivència

DESTINATARIS
Preferentment alumnes de 6è de Primària.

OBJECTIUS
Valorar la diversitat cultural que ens envolta
Vivenciar un procés de trobada i intercanvi entre escolars de diferents centres

CARACTERÍSTIQUES
Es tracta d'un procés intensiu en el que es fan servir recursos de la pedagogia teatral, teatre social, expressió corporal i dansa amb l’objectiu de treballar la convivència en diversitat.
Aquestes eines artístiques possibiliten als infants i joves explorar les seves vivències des del joc, la confiança i la diversió. Així, el descobriment de nous llenguatges enriqueix l’expressió i facilita la desinhibició i apoderament personal.
Com a resultat final, els alumnes de les diferents escoles hauran crear un projecte comú, una peça teatral amb la qual compartiran amb els espectadors la seva visió de la convivència i les estratègies que ells van trobar per fer aquesta convivència més inclusiva: El teatre-moviment ens permet expressar de forma simbòlica i col·lectiva les vivències escollides pels alumnes en l'espectacle final.
Al tractar-se d'un projecte interescolar, cada trimestre s'emparella un grup de cada escola per a la representació conjunta final.

Els objectius que treballarem al llarg de les sessions seran:
  • Potenciar la cohesió grupal i social del territori mitjançant la creació artística.
  • Reflexionar i cercar estratègies de resolució entorn les dificultats de convivència en la diversitat i la interculturalitat.
  • Vivenciar un procés de trobada i intercanvi entre els joves per potenciar la convivència entre diferents realitats socials.
  • Crear i representar un espectacle.

Aquesta activitat es va portar a terme amb les Escoles Reixac, El Turó i El Viver el curs escolar passat. Links:

Tràiler 4 min (2017): https://youtu.be/jib3ZjvttIo

DURADA
L’activitat es desenvolupa al llarg de 10 sessions. D'aquestes sessions, 8 d'elles són de 90 minuts cadascuna i tindran lloc als centres escolars. Les dues sessions restants són de trobada interescolar, tenen una durada de 3 hores i corresponen a l'assaig i representació final, que es realitzaran a un dels teatres municipals.CALENDARI
De Gener a Juny de 2019.
Cada grup escolar participa durant un trimestre.

ORGANITZA
Regidoria de Serveis Socials i Polítiques d’Inclusió. Servei d’Acció Comunitària.

TERMINI D'INSCRIPCIÓ
S'admetran sol·licituds fins el 28 setembre de 2018.

Al tractar-se d'un procés intensiu, es podran atendre un màxim de 4 grups escolars per curs, de manera que hi poden participar 2-3 escoles màxim, segons nombre de línies. Es recollirà l'interès d'aquelles escoles que hagin quedat excloses en el procés de sol·licitud per a properes edicions.

Ajuntament de Montcada i Reixac