Menú > Catàleg d'activitats - Cicle superior > Detall activitat
Teatre per a la convivència

DESTINATARIS
Alumnes de 6è de Primària.

OBJECTIUS
Els objectius que treballarem al llarg de les sessions seran:
 • Propiciar un espai d'interacció positiva a través de l'art entre alumnes de diferents escoles, com a convivència prèvia a la secundària.
 • Reflexionar i cercar estratègies de resolució entorn les dificultats de convivència en la diversitat.
 • Desenvolupar diferents habilitats socials com la gestió emocional, capacitat comunicativa i expressiva, empatia i autoconeixement.
 • Crear i representar un espectacle.
 • Sensibilitzar al públic assistent sobre el valor de la diferència i la convivència en la diversitat.

  CARACTERÍSTIQUES
  Es tracta d'un procés intensiu en el que es fan servir recursos de la pedagogia teatral, teatre social, expressió corporal i dansa amb l’objectiu de treballar la convivència en diversitat.
  Aquestes eines artístiques possibiliten als infants i joves explorar les seves vivències des del joc, la confiança i la diversió. Així, el descobriment de nous llenguatges enriqueix l’expressió i facilita la desinhibició i apoderament personal.
  Com a resultat final, els alumnes de les diferents escoles crearan un projecte comú, una peça de teatre amb la qual compartiran amb els espectadors la seva visió de la convivència i les estratègies que ells van trobar per fer aquesta convivència més inclusiva: El teatre-moviment ens permet expressar de forma simbòlica i col·lectiva les vivències escollides pels alumnes en l'espectacle final.
  Al tractar-se d'un projecte interescolar, cada trimestre s'emparella un grup de cada escola per a la representació conjunta final.

  Link d'una de les edicions en què hi va participar l'escola Reixac, el Turó i el Viver:

  Tràiler 4 min (2017): https://youtu.be/jib3ZjvttIo

  DURADA
  L’activitat es desenvolupa al llarg de 10 sessions. D'aquestes, 8 sessions són de 90 minuts cadascuna i tindran lloc als centres escolars. Les últimes dues són trobades interescolars que es realitzen al Teatre Municipal i tenen una durada de 3 hores cadascuna per fer l'assaig general i representació.

  CALENDARI
  De Gener a Maig de 2020.
  Cada grup d'alumnes participa durant un trimestre.

  ORGANITZA
  Regidoria de Serveis Socials i Polítiques d’Inclusió. Servei d’Acció Comunitària.

  TERMINI D'INSCRIPCIÓ
  S'admetran sol·licituds fins al 27 de setembre de 2019.

  Per limitació d'espai i temps, es podran atendre un màxim de 3 grups escolars per trimestre. S'escolliran els centres participants segons nombre de línies i necessitats. Es recollirà l'interès d'aquelles escoles que hagin quedat en llista d'espera per a properes edicions.

  Es tracta d'un projecte de treball comunitari entre tots els agents educatius, pel que és necessari el compromís de l'escola i els referents del grup durant tot el procés: reunió inicial, desenvolupament i avaluació.
 • Ajuntament de Montcada i Reixac