Menú > Catàleg d'activitats - Cicle superior > Detall activitat
La poesia al teu abast

DESTINATARIS
Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària.

DESCRIPCIÓ
Amb motiu del concurs de poesia infantil PETIT POETICAE, s’ofereix als centres escolars la possibilitat de realitzar unes sessions, a càrrec de poetes i/o persones amb bagatge pedagògic sobre el tema, per tal d’incentivar l’escriptura poètica.

L'activitat constarà de 2 sessions per curs, tipus taller, segons la disponibilitat del centre.

Un cop fetes les sessions, els alumnes, a nivell particular, o a nivell classe/escola poden participar amb les seves creacions en el concurs PETIT POETICAE VIII EDICIÓ, les bases provisionals del qual trobareu a l’activitat “Concurs Petit Poeticae VIII edició”

OBJECTIUS
Potenciar la creació poètica entre els escolars. La poesia és un eix medul·lar de la infància. Una pràctica que fan molt sovint a nivell oral, però no tant a nivell escrit. Els nens, quan juguen, inventen jocs de paraules i cantarelles que no deixen de tenir sentit poètic. La majoria de les cançons que canten són petits poemes. I també les lletres que s’inventen ells mateixos! Mots rimats que faciliten la memorització.

Amb aquestes sessions es pretén que l’alumne investigui com convertir els seus sentiments en paraules, tenint en compte la utilització de sinònims, de metàfores, del ritme i de la rima.

CALENDARI
Les sessions es duran a terme durant dues setmanes lectives o, com a màxim, durant 20 dies lectius seguits, a realitzar entre març i abril de 2019.

DURADA
Durada aproximada de les sessions: 50 minuts

ORGANITZA
  • Biblioteques de Montcada i Reixac i Regidoria de Cultura amb el suport de la Regidoria d'Educació.

  • Responsables de l'activitat: Esther Moreno (morenores@diba.cat)

  • Responsable de la reserva de dates: Esther Moreno (morenores@diba.cat)

  • Per a qualsevol consulta: Biblioteca Municipal Elisenda de Montcada, telèfon 93 492 59 59 o per correu-e als responsables corresponents.

  • Bloc de les biblioteques de Montcada i Reixac


  • TERMINI D'INSCRIPCIÓ A L’ACTIVITAT
    Fins el 21 de desembre de 2018.

    Ajuntament de Montcada i Reixac