Menú > Catàleg d'activitats - Cicle inicial > Detall activitat
Club de lectura: Quin niu més bonic! (Can Sant Joan)

DESTINATARIS
Alumnes de cicle inicial primària.

OBJECTIUS
Promoure l'hàbit lector d’una manera diferent ja que inclou la visita a la biblioteca i la xerrada de l'autor del llibre sobre el procés d'escriure una novel·la.
Treballar la imaginació.
Difondre els serveis de la biblioteca.

DESCRIPCIÓ DE LA PROPOSTA
Es proposa una lectura a l'escola per tal que els alumnes es llegeixin el llibre i el treballin a classe. De manera individual o en una visita organitzada, els nens i nenes agafen el llibre en préstec a la biblioteca amb els seu propi carnet. Un cop llegit el llibre, els alumnes amb els professors visiten la biblioteca i l'autor, en aquest cas Rodolfo del Hoyo, fa de moderador per comentar el llibre. Després de comentar el llibre els explica un conte seu no editat amb il·lustracions. Els explica com l'ha fet i després s'ofereix als nens i nenes dibuixos del conte perquè els puguin pintar i treballar. El dia de la visita poden retornar el llibre.

TÍTOL I ARGUMENT DEL LLIBRE PROPOSAT
Quin niu més bonic!
Rodolfo del Hoyo
Barcanova
Barcelona, 2013
ISBN: 9788448931308

En Becpetit és una pardal que té el niu en unes golfes plenes de joguines gronxadors i dibuixos que ha anat portant la Núria, la nena que viu en aquella casa. Un dia, però, quan torna de volar, troba que la casa i el niu han desaparegut. en Becpetit viurà unes quantes aventures abans de la sorpresa final.

CARACTERÍSTIQUES
L'activitat consta de dues parts:
1) Un dia els alumnes venen a agafar el llibre proposat en préstec a la biblioteca per poder-lo treballar a classe amb el professor, en grup o individualment amb les seves famílies.
2) Els alumnes venen a la biblioteca a comentar el llibre amb l’especialista en LIJ i l'il·lustrador/a del llibre. Aquest dia també es tornarà el llibre prestat.

DURADA
Aproximadament 1h o 1.15 hores, depenent de la disponibilitat de l’escola. És interessant que un cop acabada l'activitat els nens i nenes es puguin quedar una estona a remenar llibres a la sala infantil.

DOCUMENTACIÓ
Alumnes
Full de sol·licitud de carnet.
Aquella que puntualment pugui ser d'interès per al grup que fa la visita (difusió d'activitats, guies bibliogràfiques...).
Tutors
Materials de difusió elaborats per les biblioteques i que puguin ser d'interès (guies bibliogràfiques, punts de llibre...).

OBSERVACIONS
La biblioteca té un lot de llibres per deixar en préstec als alumnes. Aquests hauran de retornar el llibre el dia de la trobada amb l'autor. La biblioteca pot fer arribar butlletes de sol·licitud de carnet a l'escola via correu electrònic perquè les faci arribar a les famílies dels nens i nenes. D'aquesta manera, si no tenen el carnet de la biblioteca, quan vingui els hi podem fer al moment.

ORGANITZA
Biblioteques de Montcada i Reixac i Regidoria de Cultura amb el suport de la Regidoria d'Educació.
Per a qualsevol consulta: Biblioteca Can Sant Joan, telèfon 93 575 19 01.

TERMINI D'INSCRIPCIÓ
Fins al 21 de juny de 2019.

Ajuntament de Montcada i Reixac