Menú > Catàleg d'activitats - Cicle inicial > Detall activitat
Club de lectura: Quin niu més bonic! (Elisenda de Montcada)

DESTINATARIS
Alumnes de cicle inicial de primària.

OBJECTIUS
Promoure l’hàbit lector d’una manera diferent ja que inclou la visita a la biblioteca i la xerrada de l’autor del llibre sobre el procés d’escriure una novel·la.
Treballar la imaginació.
Difondre els serveis de la biblioteca.

DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT
Es proposa una lectura a l’escola per tal que els alumnes es llegeixin el llibre i el treballin a classe. De manera individual o en una visita organitzada, els nens i nenes agafen el llibre en préstec a la biblioteca amb els seu propi carnet. Un cop llegit el llibre, els alumnes amb els professors visiten la biblioteca i l’autor, en aquest cas Rodolfo del Hoyo, fa de moderador per comentar el llibre. Després de comentar el llibre els explica un conte seu no editat amb il·lustracions. Els explica com l’ha fet i després s’ofereix als nens i nenes dibuixos del conte perquè els puguin pintar i treballar. El dia de la visita poden retornar el llibre.

TÍTOL I ARGUMENT DEL LLIBRE PROPOSAT
Quin niu més bonic!
Rodolfo del Hoyo
Barcanova
Barcelona, 2013
ISBN: 978-84-489-3130-8

En Becpetit és una pardal que té el niu en unes golfes plenes de joguines gronxadors i dibuixos que ha anat portant la Núria, la nena que viu en aquella casa. Un dia, però, quan torna de volar, troba que la casa i el niu han desaparegut. en Becpetit viurà unes quantes aventures abans de la sorpresa final.

CARACTERÍSTIQUES
L'activitat consta de dues parts:
1) Recollida del lot de llibres per llegir a l'aula o a casa (pot fer-la només el mestre).
2) Realització de l'activitat. Aquest dia també es retornarà el lot de llibres.

REQUISITS
És imprescindible que l'escola retorni el lot de llibres en els terminis acordats per tal de garantir que els altres centres també puguin gaudir de l'activitat.

DURADA I LLOC
La visita té una durada entre 1h, i es realitza a la biblioteca.

DOCUMENTACIÓ
Alumnes
Full de sol·licitud de carnet.
Aquella que puntualment pugui ser d'interès per al grup que fa la visita (difusió d'activitats, guies bibliogràfiques...).

Tutors
Materials de difusió elaborats per les biblioteques i que puguin ser d'interès (guies bibliogràfiques, punts de llibre...).

OBSERVACIONS
La biblioteca té un lot de llibres per deixar en préstec als alumnes. Aquests hauran de retornar el llibre el dia de la trobada amb l'autor. La biblioteca pot fer arribar butlletes de sol·licitud de carnet a l'escola via correu electrònic perquè les faci arribar a les famílies dels nens i nenes. D'aquesta manera, si no tenen el carnet de la biblioteca, quan vingui els hi podem fer al moment.

ORGANITZA
  • Biblioteques de Montcada i Reixac i Regidoria de Cultura amb el suport de la Regidoria d'Educació.

  • Responsables de l'activitat: Esther Moreno (morenores@diba.cat) i Laura Expósito (expositoll@diba.cat)

  • Responsable de la reserva de dates: Esther Moreno (morenores@diba.cat)

  • Per a qualsevol consulta: Biblioteca Municipal Elisenda de Montcada, telèfon 93 492 59 59 o per correu-e als responsables corresponents.

  • Bloc de les biblioteques de Montcada i Reixac


TERMINI D'INSCRIPCIÓ
Fins al 21 de juny de 2019.
Ajuntament de Montcada i Reixac